top of page
Skärmavbild 2023-11-16 kl. 14.40.48.png

VAPENMAGASINET

Vapenmagasinet är en gammal byggnad anno 1875. Fram till 2017 har det tillhört Försvarsmakten, och då förvarades vapen där. 2019 köpte Linnea och hennes mor det och förvandlade det till en destination för fest!

 

Jag fann inspiration i historian och valde ett typsnitt som andas dåtid i och med att det är ett serif-typsnitt och som spelar på det militära, men med en romantiskt charm och känns elegant. Typografin är bärande i detta grafiska identitet.

 

Jag la samtidigt till Kärlek är alltid tillåtet i logotypen, som är en vidareutveckling från I krig och kärlek är allt tillåtet. För på Vapenmagasinet är det alltid kärlek i fokus, vare sig det är mormor som fyller 90 år, företagsfirande eller bröllop.

 

Jag valde att göra logotypvarianter där vapen fått ta mindre plats, och generellt byggt på en känsla, för att få fram rätt känsla då ordet vapen är väldigt negativt laddat. Som symbol har jag skapat ett monogram med bokstäverna V och M, som med sin enkla form passar utmärkt till ex. sigill då Linnea formger en del trycksaker. Jag har även jobbat med blomman Linnea som symbol, dels för namnet i sig, men också för att det är Smålands landskapsblomma som ju passar in då Vapenmagasinet ligger i Småland. Färgpaletten går i natur, faluröd och neutrala toner. 

UPPDRAG

Grafisk identitet

MER

@vapenmagasinet

vapenmagasinet.com

bottom of page